MÜZİK HABER

Spotify-Apple Music; Rekabet hızlandı!

Spotify CEO’su Daniel Ek’in Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre Spotify şu an itibariyle 30 milyon kayıtlı üye sayısını aşmış durumda. Ocak ayı itibariyle üye sayısı 28 milyon olduğu düşünülürse, Spotify’in aylık ortalama 1 milyonluk bir üye girişi olduğu söylenebilir.
Bilindiği gibi Spotify geçtiğimiz yılın sonuna kadar üç ay kullanımlı, 1 USD’lık bir promosyon yürütmüş, bu arada Amerika ve İngiltere’de Premium’u denemek isteyen kullanıcılarına da üç aylık Premium üyeliği karşılığı ödedikleri 29.97 USD/£ karşılığında 35 USD/30£’luk Google Chromecast’ı da bedava kullandırtmıştı.
Spotify’in, yayına başladığı 2011 Mart’ından, Apple Music’in yayına başladığı 2015 Haziran ayına kadar takribi üye sayısı 20 milyona ulaşmıştı. Bu tarih, yani 2015 Haziran, başlangıç alınarak 2016 Şubat tarihine kadar geçen dokuz aylık süre içinde bir karşılaştırma yapılacak olursa, Spotify’in 10 milyon yeni üye girişine karşılık Apple Music’in 11 milyon üye girişi olduğu gözlemlenmekte.
IMG_20160323_0002-2
Şüphesiz aradaki Apple Music lehine olan bu 1 milyonluk farkta Apple Music’in kuvvetli sunum kampanyası ve üç aylık bedava deneme üyeliği de rol oynamakta; ve de unutmamalı ki Apple Music hali hazırda Spotify’dan tam 59 ülke fazlalığı ile faaliyetini sürdürmekte.
IFPI kayıtlarına istinaden 2014 yılı itibariyle 41 milyon kayıtlı üye sayısı göz önüne alınırsa, 2015 Ocak ayından bu yılın başlarına kadar geçen süre içinde her iki şirketin toplamda 26 milyon üyeye ulaşması da aralarındaki rekabet bazında sürdürdükleri politikalarının ne kadar yerinde olduğunu göstermesi bakımından ve de dolayısıyla müzik endüstrisinin geleceğine umutla bakılması açısından oldukça sevindirici.

Fatih Yıldız / STARZ

Siz ne düşünüyorsunuz ?

Heyecanlandım
0
Mutlu Oldum
0
Aaaşık Oldum
0
Emin Değilim
0

Comments are closed.

0 %