MÜZİK HABER

Xiaomi Ev Güvenliği Skandalı

Xiaomi‘nin Hepsi Burada sitesinde de sattığı Mi Smart Home Ev Güvenlik Sistemi ‘ni Türkiye’den alanları kötü bir sürpriz bekliyor. Çünkü sistemin alarmı Türkiye’de bazı telefonlarda çalışmıyor.

Sensörlerin hareket algılaması veya kapı açılması gibi durumlarda size telefonunuzdan haber vermesi gereken
push notification sistemi Türkiye’de sorun çıkarıyor. Dünyada farklı ülkelerde de aynı problemle karşılaşılmış ve Xiaomi’nin kendi forumunda sırf bu sorunla alakalı 214 mesaj bulunuyor. (LINK)

Aynı şekilde hareket algıladığı zaman haber vermesi gereken Xiaomi Mijia Smart Home 360 yine Türkiye’de sorun çıkarıyor. Mi Smart Home üzerinden bağlanan kamera hareket gördüğü zaman vermesi gereken push notification alarmı vermiyor.

Daha önemlisi Xiaomi’nin belirttiği “ek cihazlarla ağınızı genişletebilirsiniz” yine Türkiye’de sorunlu. Çünkü hepsiburada sitesinde hem Global Version Gateway/Control Hub satılıyor hem China version ek ürünler (mi smart plug gibi) satılıyor. Fakat bu ürünler ayrı (Region) bölgelerde çalışmıyor.

Güvenlik gibi çok önemli bir konuda böyle bir skandala imza atan Xiaomi Türkiye’nin yapılan şikayet mesajlarına karşılık vermeyip sessiz kalması durumu daha kötüye yoruyor.

Technopat‘tan Recep Baltaş, bu sorunu kendi evinde yaşayan Prodüktör Ender Çabuker ile bir haber/video hazırladı. Aynı zamanda Bilirkişi olarak görev yapan Ender Çabuker kendi instagram hesabından ve sanatçılarının hesabından bu güvenlik skandalını ve Xiaomi’nin ilgisizliğinin sonuna kadar takipçisi olacağını ekledi.

İyi seyirler ve dikkatli olmanız dileğiyle.


Siz ne düşünüyorsunuz ?

Heyecanlandım
0
Mutlu Oldum
0
Aaaşık Oldum
0
Emin Değilim
0
Starz Web
Starz... S Tarz... Sokak Tarzı... Hip Hop / Rap / R&B / Club / Dance / DJ

Comments are closed.

0 %