MÜZİK HABER

KRK Ürünlerine Genel Bakış

SAE İstanbul’da gerçekleştirilen “KRK Tanıtım Semineri”inde KRK markasının en çok tercih edilen hoparlör ve kulaklıklarını test etme imkanı bulduk. SAE İstanbul öğrencileri dışındaki konuklarında kabul edildiği etkinliğin başlarında KRK’nın Türkiye distribütörü olan INFO GROUP yetkilileri tarafından, ürünler hakkında teknik bilgilerden bahsedildi.

Etkinlikte ROKIT serisinden ROKIT 6 ve ROKIT 8; VXT serisinde VXT6 ve VXT8; Subwoofer olarak 10s ve son olarak en üst ve en yeni model olan EXPOSE’u deneme şansı bulduk. Kulaklık olarak ise KNS 8400 ve KNS 6400 modellerini test ettik. Bunların dışında etkinliğe getirilmeyen yeni üç yollu ROKIT 10-3 modeli hakkında da bilgi verildi.

Etkinlik boyunca konuklar birçok müzik tarzında dinleme yaparak tüm ürünleri birbirleri ile tek tek kıyasladılar. Benim yapmış olduğum testlerde, yarı amatör ve ev tipi kullanıcılar için üretilen ROKIT serisi Unbalanced RCA, 1/4 TRS ve XLR olmak üzere 3 adet girişe sahip. ROKIT 6’nın yoğun bas karakterli oluşu ve üst frekansları başarıyla üretememesi diğer modeller arasında son sıraya yerleşmesine sebep oldu. ROKIT 8, her ne kadar ROKIT 6 modelinden daha başarılı bir sonuç verse de üst ve alt frekansları fazla ürettiği için yani bir boost etkisi yarattığı için sondan ikinci sıraya yerleşti.

Profesyonel kullanıcılara yönelik olarak üretilen ve ödül alan tek girişe sahip VXT serisinde, en çok tercih edilen model olan VXT6 oldukça başarılı ve flate yakın bir frekans skalası çizmeyi başarıyor. Özellikle subwoofer ile yaptığımız testlerde VXT6 çok başarılı bir sonuç verdi. VXT serisinin bir üst modeli olan VXT8 ise VXT6’dan daha iyi bir performans sergiledi. Alt frekanslarda ve tizlerde en doğal sonucu VXT8’in verdiğini düşündüğüm için ROKIT ve VXT serisi içerisinden en iyi model olarak VXT8’i seçtim.

ROKIT ve VXT serisi arasında yapmış olduğum kıyaslamalarda, VXT serisi üstünlüğünü net bir şekilde ortaya koydu. ROKIT serisinde dinleme yaparken mid frekanslar konusunda zayıf olduğunu farkettim. Ayrıca transient cevabında ROKIT serisi yine VXT’lerin gerisinde kaldı. Kulak sağlığı açısından VXT serisindeki hoparlörler ile daha uzun saatler çalışabileceğinizi söyleyebilirim.
En üst ve en yeni model olan EXPOSE modelini dinlediğimde VXT ve ROKIT serilerinden nasıl üstün bir hoparlör olduğuna şahit oldum. EXPOSE, tüm frekansları o kadar başarılı bir şekilde üretti ki, VXT8 ile yaptığımız karşılaştırmada üstünlüğünü hemen ortaya koydu. Ayrıca hemen hatırlatalım; KRK’nın EXPOSE modelinin VXT serisinden tek farkı alt ve üst frekansları üreten sürücülerde 120 watt’lık eşit güce sahip olması. Yani toplamda 240 watt’lık bir çıkış gücüne sahip.

KRK’nın KNS 8400 ve KNS 6400 kulaklıkları arasında yaptığım karşılaştırmada KNS 8400’ün daha bas karakterli olduğunu farkettim. INFO GROUP yetkilileri vermiş olduğu bilgilerde KNS 6400’ün müzisyenler tarafından daha çok tercih edildiğini belirttiler. Alt frekanslarda KNS 8400 5 hz’e kadar inebilirken KNS 6400 modeli 10 hz’e kadar inebiliyor ve bu yüzden mix için daha çok tercih edildiğini düşünüyorum. Ayrıca KNS 6400 modelinin kafada daha rahat durduğunu ve kulağı daha az yorduğunu söyleyebilirim.

Siz ne düşünüyorsunuz ?

Heyecanlandım
0
Mutlu Oldum
0
Aaaşık Oldum
0
Emin Değilim
0
Starz Web
Starz... S Tarz... Sokak Tarzı... Hip Hop / Rap / R&B / Club / Dance / DJ

Leave a reply

0 %