STUDIOTECH

Logic Pro X’de 32-bit Plugin’leri Çalıştırın!

Günümüzde 64 bit işletim sistemleri ve buna bağlı olarak 64 bit yazılımların yaygınlaşmasıyla birlikte, ortaya ciddi bir uyumluluk problemi çıktı. Bazı firmaların sadece 32 bit yazılımlar çıkarması, hatta işletim sistemlerinin 32bit modları bile çoğu zaman bu problem için yetersiz kaldı. Öyle ki, 64 bit işletim sistemine sahip olsanız dahi, yazılımı 32 bit modunda çalıştırdığınız zaman, 32 bit sisteminin sınırlamasına takılarak RAM seviyenizi 4 GB ile sınırlamış oluyorsunuz. Özellikle müzik prodüksiyonu gibi yüksek RAM kapasiteleri ve CPU gücü isteyen işlemlerde 32 bit işletim sistemi ve yazılımlar pek tercih edilmiyor.

32-lives-screenshot-in-action-large

Microsoft cephesinde hala 32bit ve 64 bit olarak çift sürümlü satış devam etse de, Apple tarafında durum daha farklı. Apple, Mac OS X Lion’dan sonra sadece 64 bit sürüme geçiş yaparak, Lion’dan sonraki sürümlerinde artık 64 bit versiyonlarla geleceğini duyurmuştu. Durum böyle olunca da Logic Pro X, Cubase ve Pro Tools gibi popüler DAW yazılımları da 64 bit olarak Mac işletim sistemine sunulmaya başlandı.

Ancak DAW yazılımlarının 64 bit’e geçiş yapmasıyla asıl büyük problem ortaya çıktı. Plugin uyumsuzlukları. Çoğu yazılım firması kısa sürede 64bit pluginlerini duyursa da bazı firmalar 32bit ile sınırlı kaldı. Özellikle Sylenth1 gibi oldukça popüler olan bir Synthesizer yazılımını Logic Pro X veya Studio One gibi DAW yazılımlarıyla kullananamak oldukça büyük bir eksiklikti. Bu problemin çözümü için ortaya atılan birçok fikir var ancak yazılımların stabilitesi konusunda yaşanan sorunlar kullanıcıları canından bezdirmiş durumda. İşte tam bu noktada başlayan plugin uyumsuzluğu problemine üretilen çözümlerden birisi de Sound Radix firmasının geliştirdiği 32 Lives isimli yazılım.

32 Live Nedir? Ne İşe Yarar?

32 Lives, 32 bit AudioUnit pluginlerini 64 bit’e dönüştüren basit bir yazılım. DAW yazılımını açmadan önce 32 Lives’ı açıp, 32 bit pluginlerinizi taratıp, seçmiş olduğunuz pluginler için “Resurrect” seçeneğine tıkladığınızda, dönüştürme işlemini yapmış oluyorsunuz. Bu işlemden sonra “Done” butonuna basıp programdan çıkmanız yeterli oluyor. Sadece 1 defalığına dönüştürme işlemini yaptıktan sonra; 32 Live, her açılışta otomatik olarak pluginlerinizi görüyor.

Sonuç

Yapmış olduğumuz testlerde de oldukça basit, hızlı ve sorunsuz bir performans sergileyen 32 Live, neredeyse tüm plugin’ler ile uyumlu ve bizden tam not almayı başardı.

32 Live yazılımını Sound Radix internet sitesinden 99 USD karşılığından satın alabilirsiniz. Ayrıca 32 Live yazılımını satın almadan önce deneme sürümünü aşağıdaki bağlantıdan indirip kullanabilirsiniz.

http://www.soundradix.com/products/32-lives/download

32 Live ile ilgili daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

http://www.soundradix.com/products/32-lives

Siz ne düşünüyorsunuz ?

Heyecanlandım
0
Mutlu Oldum
0
Aaaşık Oldum
0
Emin Değilim
0
Starz Web
Starz... S Tarz... Sokak Tarzı... Hip Hop / Rap / R&B / Club / Dance / DJ

More in:STUDIOTECH

Leave a reply

0 %