MÜZİK HABER

Windows 10, Cihazlarda Daha Az Yer Kaplayacak!

Microsoft, 21 Ocak’ta düzenlediği etkinlikle Windows 10′u tanıtmıştı. O zamandan beri de Windows 10 ile ilgili daha fazla detay gün yüzüne çıkıyor. Son olarak ise Microsoft, Windows 10 işletim sisteminin cihazlarda daha az yer kaplayacağını duyurdu.

Şirket, yeni sıkıştırma algoritması sayesinde 32 bit makinelerde 1.5 GB, 64 bit makinelerde ise 2.6 GB depolama alanı kurtarıldığını belirtti. Böylece sistem performansının düşmesinin önüne geçilmiş oluyor. Bilgisayar, Windows 10‘a yükseltiğinde kendi performasını değerlendiriyor ve hangi sıkıştırma faktörünü kullanacağına karar veriyor.

Bunun yanında Microsoft, Windows kurtarma (recovery) araçlarında iyileştirmeler yaparak bu araçların daha az alan kullanmasını sağladı. Üreticiye bağlı olarak bu araçlar 12 GB’a kadar daha az depolama alanı kullanacak.

Windows işletim sisteminin yeni sürümü Windows 10‘nun bu yılın sonlarına doğru kullanıma sunulması bekleniyor. Bununla beraber Windows 10′nun mobil cihazlara daha erken gelebileceği de konuşuluyor.

Microsoft‘un 29 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında San Francisco’daki Moscone Center’da düzenleyeceği Build 2015 Konferansı’nda işletim sistemiyle ilgili yeni bilgilerin açıklanması bekleniyor.

[su_label type=”info”]Kaynak: www.silikonvadisi.tv[/su_label]

Siz ne düşünüyorsunuz ?

Heyecanlandım
0
Mutlu Oldum
0
Aaaşık Oldum
0
Emin Değilim
0
Starz Web
Starz... S Tarz... Sokak Tarzı... Hip Hop / Rap / R&B / Club / Dance / DJ

Leave a reply

0 %