INTERVIEWS

Emrah Karakuyu Röportajı

Son günlerin en beğeni toplayan, Türkiye’de nadir bulunan R&B vokallerinden Emrah Karakuyu ile uzun bir röportaj yaptık

Merhaba Emrah, henüz seni tanımayanlar için bize biraz kendinden bahseder misin ?
Öncelikle herkese selam ! Yaklaşık 7 senedir müziğin içinde olan, genellikle r&b, reggae, soul tarzlarına yakın olan, sürekli kendini geliştirmeye çalışan, farklı projelerde yer almayı seven, bu işi yaparken gerçekten zevk alan müzik hastası bir kişiyim diyebilirim.

Müzik yapmaya ne zaman başladın ? Herhangi bir eğitim aldın mı/almayı düşünüyor musun ? Hiphopla tanışmanı anlatır mısın ?
Müzikle uğraşan bir aileden gelmem sebebiyle kendimi bildim bileli müzikle iç içeydim diyebilirim, fakat kayıt anlamında müzikle uğraşmam 2007 senesinin yazına denk geliyor. 🙂 Anıl Piyancı vasıtasıyla kayıt ortamıyla tanıştım ve işler çok farklı bir yöne doğru gitti benim için. 🙂 Müzik konusunda bir eğitimim yok, fakat az önce de söylediğim gibi ailemden gelen bir kulak aşinalığı olduğu için işim daha da kolaylaştı. Hiphopla tanışmama gelirsek çok daha öncelere dayanıyor, 1997-1998 yıllarında, dayımın ve kuzenlerimin İzmir’de beraber işlettiği ‘Old School’ isimli hiphop giyim dükkanında tanıştım sanırım, Cartel’i saymazsak 😀

Anıl Piyanci ile tanıştıktan sonra müzik hayatında ne gibi değişiklikler oldu ? “Yeşil Oda” altında yaptığınız çalışmalardan ve senin ordaki konumunundan biraz bahseder misin.
Anıl’la tanışmam müziğe başlamamdan daha önce oldu, fakat aktif olarak müziğe başlamamı sağlayan
kendisidir ve beraber çalışmaktan keyif duyduğum bir müzisyendir. Yeşil Odaya geldiğimizde ise bir stüdyodan ziyade, içerisinde farklı müzik tarzlarında müzisyenleri barındıran, fotoğrafçısı, tasarımcısı, prodüktörü ve her şeyiyle düzgün işler ortaya koymaya çalışan bir oluşum gelmeli ve bana göre türkçe rap piyasasına farklı bir soluk getiren çalışmalar ortaya konuldu bu çatı altında. Ben de bu çalışmalar içerisinde kendi tarzım doğrultusunda yer alıyorum ve ayrıca solo çalışmalarıma devam ediyorum.

Kendini nasıl geliştiriyorsun, örnek aldığın birileri var mı ?
Kendimi geliştirmek için bol bol müzik dinliyorum, dinlediğim işlerde sanatçıların kullandıkları teknikleri, kelimeleri kullanış biçimlerini ve diğer ayrıntıları yakalamaya çalışıp eksiklerimi gideriyorum. Özellikle örnek aldığım birileri yok fakat dinlemekten keyif aldığım farklı müzisyenler var ve ister istemez etkileşimler oluyordur.

Hangi tür parçalarda yer almayı tercih ediyorsun ?
Tür olarak bir ayırımım yok, ama bir kaç hatır gönül işi dışında normalde de dinlemeyi sevdiğim
kişilerle çalışmayı tercih ediyorum, bu konuda oldukça seçiciyim. 🙂

Şu ana kadar yaptığın çalışmalarda tam olarak istediğini yapabildin mi ? En kendin olabildiğin şarkın hangisi ?
Tam olarak istediğimi yapabildiğim bir parça yok çünkü gelişimin sınırı yok çalışmaya devam. 🙂 Tarzımı en iyi yansıtabildiğim parçaları yakın zamanlarda çıkacak olan ortak ve solo albümlerde görebileceksiniz.

Rap yapmadığın halde insanlar sana bir “rapçi” sıfatıyla eleştiri yapıyorlar, bu konuda neler söylemek istersin ?
Rap yapmadığım çok açık bir şekilde ortada, eleştiri yapan insanlar için yapabileceğimiz hiçbir şey yok, tarih boyunca bu böyle geldi böyle gidiyor. 🙂 Yabancı örneklere bakacak olursak Nate Dogg, Akon gibi sanatçılar dünyaca ünlü MC’lerle mükemmel eserler ortaya koydular ve kimse kalkıp onlara MC, rapçi vs. diyip o şekilde algılamadı. Bu biraz kişisel bir durum. İnsanların ne kadar fazla müzikle iç içe olduğuyla, ne kadar bilgili olduğuyla, müzik tarzlarına hakim olup olmamasıyla alakalı.

Peki genel olarak aldığın tepkiler nasıl ? Şikayetçi olduğun konular var mı ?
Aldığım tepkiler çok güzel tabi ki beğenmeyenler, nefret edenler her zaman olacaktır. Ama sosyal medyada güzel görüşlerini, sevgilerini gösteren insanları, yaratıcı eleştiriler yapanları görmek mutluluk verici.

Bu zamana kadar bir çok MC ile çalıştın, özellikle çalışmak istediğin birileri var mı ?
Türkiyede MC olarak çalışmak istediğim kişilerin yüzde 80’iyle çalışma fırsatı buldum ama Ceza’yla bir çalışma yapmayı çok isterim.

Türkçe rapte senin gibi vokallerin önemli bir rol taşıdığını düşünüyorum. Hem parçanın daha çok insana ulaşmasını sağlanıyor, hem de parçalar renkleniyor. Sen ne düşünüyorsun bu konuda ?
Ben de aynı şekilde düşünüyorum, sadece rap için değil bütün müzik tarzları için çeşitlilik ve farklılık her zaman bir adım öne taşır parçaları.

Albüm yapmayı düşünüyor musun, böyle bir projen var mı ?
Albüm yapmayı tabi ki düşünüyorum ve parçalarımın büyük bir kısmını tamamladım. Umarım yakın bir zamanda sizlerle olacak.

Bazı parçalarında reggae tarzında benzer şeyler yapıyorsun. Hiç reggae yapmayı düşündün mü ?
Solo albümümde 2 adet reggae tarzında parça yaptım, çok sevdiğim ve sürekli dinilediğim bir müzik tarzıdır.

Gelecekte ne tarz projelerde göreceğiz seni, şu anda süren herhangi bir çalışman var mı ?
Önümüzde Anıl Piyancı ile ortak albüm ve kendi solo albümüm var, onun dışında çalışmaktan keyif aldığımız arkadaşlarımızla yeni parçalar gelecektir her zaman.

Eklemek istediğin bir şey var mı ?
Tüm sevenlere, müzik hastalarına sevgi ve saygılar. Ayrıca bu röportajı hazırlayan Alternatif Sokak ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.

Biz de teşekkür ediyoruz.

https://www.facebook.com/emrahkarakuyuresmi
https://twitter.com/emrahkarakuyu

Siz ne düşünüyorsunuz ?

Heyecanlandım
0
Mutlu Oldum
0
Aaaşık Oldum
0
Emin Değilim
0
Starz Web
Starz... S Tarz... Sokak Tarzı... Hip Hop / Rap / R&B / Club / Dance / DJ

More in:INTERVIEWS

Leave a reply

0 %