INTERVIEWS

Saian Sakulta Salkım ve Başıbozuk 2 Röportajı

Sevilen sanatçı Saian SS ile son albümü olan Başıbozuk 2 hakkında güzel bir söyleyişi yaptık. Keyifli okumalar !

Starz: Merhabalar Saian, sizi yakında takip eden dinleyicilerinin ve bizlerin bildiğimiz kadarıyla yakın zamanda evlendiniz. Şu anda mühendis olarak hayatınıza devam ediyorsunuz. Merak ettiğimiz, bu durumda müziğin sizin hayatınızdaki konumu nedir ? Geri plana atıldı mı ?
Tabi. İster istemez geri plana atılmış oldu. Üretmekten ziyade artık daha iyi bir dinleyiciyim.

Starz: Başıbozuk 1 ve Başıbozuk 2 albümlerine baktığımızda tamamen sound ve lirikal olarak çok güzel bir bütünlük var. Artık beklentilere net yanıt veren bir ‘Saian tarzı’ oluşturdunuz. Bunu nasıl başardınız?
Baba MC olmak böyledir. Belirli bir deneyim ve arayıştan sonra çoğu şey yerine oturmalı. Mutlaka bir devinim ve beraberinde değişim de gerekli, fakat ‘dizgide yanlış olabilir ama baba düşüncede asla!’

Starz: Normal hayatında da şarkılardaki kadar agresif ve duygusalmısınız ? Sadece Saian çalışmalarını dinleyerek Güney Erkurt’u ne kadar tanıyabiliriz ?
Mutlaka öyle, fakat Saian daha düşünsel ve imajiner yani daha geniş bir hareket alanı var.

Starz: En beğendiğiniz yabancı MC’ler kimlerdir ? Ya da dinleyicilerine önerebileceğin yabancı rapçiler var mıdır?
Senelerden beri hala çok severek dinlediğim Grayskul var; JFK ve Onry Ozzborne. Birbirini bu kadar güzel tamamlayan başka bir ikili bilmiyorum.

Starz: Saian’ın Türkçe Rap’ten beklentisi nelerdir ? Bu müzik türünün ülkemizdeki durumu hakkında neler düşünüyorsunuz ? 
Rap Türkiye’de misyonunu çoktan tamamladı benim için. Popüler hale gelip ana damara katılması bir beklenti veya bir gelişim göstergesi midir ? Benim için değil. Artık yalnızca özgünleşmesi gerekiyor.

Starz: PMC grubu son zamanlardaki çalışmalarıyla ve markalaşmasıyla kendini yeraltına hatırlatmayı başardı. Siz PMC grubundan bir MC olarak, PMC’nin geleceği hakkında neler söyleyebilirsiniz ? Sağlam temellere dayanıyor mu sizce ?
Gerçekçi olmak gerekirse bizim hayatımızın artık yalnızca bir kısmı rap, bu yaştayız. Başka önceliklerimiz var, bu bizi sekteye uğratıyor. Ama PMC MC’leri birlikte veya bireysel, üretmeye her zaman devam edecekler, ve PMC alttan gelen çocuklarla köklerini salacak, salıyor.

Starz: Başıbozuk albümlerinin satışı konusunda ne düşünüyorsunuz ?  Beklentiniz neydi ve mevcut satışlar sizi tatmin etti mi ? 
Satışlar beklediğimden farklı olmadı, tatmin edici değil ama tahmin ettiğim gibi.

Starz: Bir hayranınız olarak sizi Karaçalı ile başka bir projede beraber görebilecekmiyiz ?
İyi olurdu ama artık kimse beklenti içine girmesin.

Starz: Kardeşiniz Patron’la sanırım hiç albüm yapmadınız, iki kardeş ortak bir albüm için birleşmeyi hiç düşünmediniz mi ? Yoksa düşündünüz ama uygulamaya geçemediniz mi ?
Çoğu kez düşündük. Halen düşünüyoruz. Bunun bizim için manevi bir anlamı var.

Starz: Son olarak Saian dinleyicilerine söylemek istediklerin nelerdir ?
Herkese selamlar.

Siz ne düşünüyorsunuz ?

Heyecanlandım
0
Mutlu Oldum
0
Aaaşık Oldum
0
Emin Değilim
0
Starz Web
Starz... S Tarz... Sokak Tarzı... Hip Hop / Rap / R&B / Club / Dance / DJ

More in:INTERVIEWS

Leave a reply

0 %