MÜZİK HABER

Müzik Sektörünün Duayen İsmi TÜBİTAK desteği aldı !

Ünlü müzik prodüktörü Ender Çabuker “gelişmiş ses teknolojisi” projesi ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından onaylandı ve destek aldı.

Bu yeni ses formatı müzik ve sanatçı’nın sesini anında “realtime” birbirinden ayırabilme, ortam akustik kalibrasyonu, stereo sesi surround’a çevirme gibi özellikleri olan bu yeni ses teknolojisi Spotify, Youtube Music gibi müzik platformlarında ve TV/Ev/Araba müzik sistemlerinde kullanabilinecek.

Ender Çabuker konuyla ilgili “Youtube Music veya Spotify’dan şarkı dinlerken bir tıkla sanatçıyı solo veya müziğin sadece altyapısını dinleyebildiğinizi düşünün. Bu izlenme ve dinlenme sayılarını en az üçe katlayacak. Surround ve Akustik Optimizasyon özellikleri ise ses çıkış kalitesini en üst seviyeye çıkaracak. Yıl ortasında bu teknolojinin dünya lansmanını yapacağız. Türkiye’den iki TV firması ve Endonezya’dan bir müzik platformu ile daha şimdiden görüşmelerimiz başladı, umuyorum dünya çapında ses getiren bir ürün olacak. Yazılım konusunda Türkiye dünya’da üst sıralarda bir yer edindi, umarım biz de bunun sesli bir parçası olabiliriz” dedi.

Siz ne düşünüyorsunuz ?

Heyecanlandım
0
Mutlu Oldum
0
Aaaşık Oldum
0
Emin Değilim
0
Starz Web
Starz... S Tarz... Sokak Tarzı... Hip Hop / Rap / R&B / Club / Dance / DJ

Comments are closed.

0 %