MÜZİK HABER

Pioneer Remix-Station 500 İncelemesi

Son birkaç seneye kadar sektörde çok güçlü bir şekilde liderliğini devam ettiren Pioneer, son yıllarda CD Player’ların yaygınlaşması ve eğlence mekanlarının çoğalmasıyla birlikte oldukça güçlü rakiplere sahip oldu. Bunların en başında Allen & Heath ve Native Instruments gelse de Pioneer, şimdilik liderlik koltuğunu kaptıracak gibi görünmüyor. Canlı performans ve sahne konusunda da çeşitli çözümler üretmeye devam eden Pioneer, DJ’ler için üretmiş olduğu Remix Station Serisi efekt cihazları, tüm dünyada birçok dj ve müzisyen tarafından severek kullanılıyor.

pio

Remix Station 500 (diğer adıyla RMX-500), RMX-1000’inden daha genç, daha hafif ve daha ufak bir yapıya sahip ve aralarında neredeyse yarı yarıya sayılabilecek bir fiyat farkı bulunuyor. Büyük model RMX ile çok fazla benzer yönleri olsa da RMX Station 500, ev kullanıcıları için daha uygun bir ekipman sayılabilir. Ancak bu durum Remix Station 500’ü gece kulüplerinde kullanmak için bir engel değil.

RMX-500, mevcut set-up efektleriyle birlikte geliyor ve RMX-1000’den farklı olarak RCA konnektöre sahip. Ayrıca RMX-500, mevcut efektleri yapılandırmanız da izin veriyor. Mevcut USB portu aracılığıyla bilgisayara da bağlayabileceğiniz RMX-500, bilgisayara bağlandığında bir ses arabirimi olarak da kullanılabiliyor. Bu şekilde ona bir kulaklık takmak da mümkün.

Cihaz üzerinde Rhythm ve Scene olarak iki ayrı bölüm bulunuyor. Rhythm ve Scene bölümlerinde bulunan ana kontrol knobları, oldukça kullanışlı bir yapıya sahip. Efekt seçimi ve efekt parametrelerinin kontrolleri bu knoblar yardımıyla gerçekleşiyor.

Rhythm FX bölümünde adından anlaşılabileceği gibi ritmik efektler yer alıyor. Roll, transform ve BPM kilitleme gibi özelliklere bu bölümden ulaşmak mümkün. Ayrıca ritmik efektler ile performans esnasında önceden hazırlanmış Kick, Snare, Claps, Hats, Cymbals gibi beat patternlerini baz alan enstruman efektleri de yaratabilirsiniz.

Ayrıca over-dubbing sequencer’ı kullanarak kendi davul ritimlerinizi yazabilir ve bunu performans esnasında da kullanabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış bir durumdur. Ancak şunuda unutmamak gerekir; sample’lar tamamen Pioneer’in seçimi ile sınırlıdır ve sistem herhangi bir sample yüklemeye müsade etmemektedir.

Scene FX bölümü de tahmin ettiğiniz gibi sahne efektlerini barındırıyor. Bu bölüm de kendi arasında Build Up ve Slow Down olarak ikiye ayrılıyor. Build Up bölümünde, daha çok yükselme sırasında kullanılabilecek Noise, Reverb Up, Spiral Up ve Echo gibi efektler yer alıyor. Aynı şekilde Slow Down bölümünde de adından anlaşılabileceği üzere düşüş ve yavaşlamalarda kullanılabilecek Reverb Down, Spiral Down, Brake efektler ve High Pass, Low Pass filtreler, bulunuyor.

Tüm bunların dışında bu muhteşem efekt işlemcisini stüdyolarınızda plugin olarak kullanarak prodüksiyonlarınıza dahil edebilirsiniz.

RMX-500, alternatif efekt ünitelerine kıyasla sağlam yapısı, çok yönlü kullanım imkanı ve yazılım tabanlı plugin desteği ile hakettiği parayı vermeye değer bir ekipman olduğunu bizlere kanıtlıyor.

Fiyat: 499 $
Değerlendirme: 10/7
Üretici: Pioneer

Siz ne düşünüyorsunuz ?

Heyecanlandım
0
Mutlu Oldum
0
Aaaşık Oldum
0
Emin Değilim
0
Starz Web
Starz... S Tarz... Sokak Tarzı... Hip Hop / Rap / R&B / Club / Dance / DJ

Leave a reply

0 %